Petua Cara Untuk Merawat Sakit Period Pada Wanita

Petua 1

Senggugut memang menyakitkan. Untuk mengatasinya, ambil sembilan biji pinang tua, dibakar hingga menjadiarang lalu ditumbuk halus. Campurkan secawan air suam dan minum sembilan hari berturut-turut dari hari pertama datang haid.

Petua 2

Ambil segenggam halia dan tumbuk lumat. Masukkan halia ke dalam segelas air suam, apabila halia mendap barulah diminum air tadi didahulukandengan selawat.Hasilnya senggugut akan hilang.

Petua 3

Ubati senggugut dengan minuman air rebusan rumput jarum emas atau rumput rempah padang atau rumput cengkih padang semasa kedatangan haid atau sebelumnya.

Petua 4

Ambil sembilan biji pinang tua , dibakar hingga menjadi arang dan ditumbuk halus. Campurkan dengan secawan airsuam dan minum. Amalkan petua ini sembilan hari berturut-turut dari hati mula kedatangan haid. Insyaallah, mujarab.

Petua 5

Campurkan halia yang telah ditumbuk dengan serbuklada hitam . Kuantiti sama banyak antara kedua-dua bahan . Makan dalam 1 atau 2 minggu sebelum haid. Cara nak telan tu tak kisahlah macam mana pun . Tapi saya gunakan kapsul kosong lebih kurang 2 biji sekali makan .

Petua 6

Semasa sakit ketika haid, hendaklah sentiasa meminum air teh pahit tanpa gula

Download Ebook Percuma 10

Senggugut Lama

Amalkan petua ini selama 3 hari berturut-turut. Ambil 7 biji limau nipis dan dicampur segenggam beras lalu

diembun selama satu malam. Minumlah air tersebut pada waktu pagi sebelum bersarapan.

 

Dresella Juice berkesan membantu wanita untuk hilangkan Senggugut, Period tidak teratur dan Keputihan yang teruk. Anda boleh cuba dahulu, dan bayar kemudian secara ansuran. Kerana kami yakin akan keberkesanan Dresella Juice ini untuk anda.