Nak Wajah Runcing, Gua Sha Rahsianya!


Jeles betul tengok wajah selebriti dan model terkenal Gigi Hadid dan Bella Hadid yang sentiasa kelihatan runcing dan cantik jelita sepanjang masa. Melihat wajah artis tetap kelihatan runcing dan jelita meski usia telah meningkat membuatkan segelintir wanita berfikir, bahawa susah nak dapatkan wajah runcing dan kekal rapi terbentuk macam tu tanpa sebarang perubahan.

Sebenarnya tak susah nak dapatkan wajah runcing macam adik-beradik The Hadid ni, cuma kena rajin buat je. Nak tahu alat apa yang boleh kembalikan bentuk wajah adalah dengan menggunakan Gua Sha!

Rahsia Kecantikan Wajah Turun Temurun!

Bagi yang tak tahu, sebenarnya ramai artis-artis ternama dunia yang menggunakan Gua Sha ini untuk kembalikan semula bentuk kecantikan wajah.

Apa sebenarnya Gua Sha ni? Gua Sha merupakan teknik penjagaan wajah tradisional dari China menggunakan batu jed, sebab itu kalau kita tengok pelakon-pelakon dari China semuanya berwajah runcing salah satu rutin harian mereka adalah menggunakan Gua Sha ni lah!

Manfaat Menggunakan Gua Sha

Bagi wanita yang inginkan bentuk wajah kembali seperti waktu muda remaja, maka Gua Sha adalah kunci rahsia kecantikan wajah kamu! Menurut juru akupunktur dan juga merupakan pengasas Treatment by Lanshin di Brooklyn, menyatakan terdapat dua jenis teknik Gua Sha iaitu untuk wajah dan badan.

  • Bagi teknik Gua Sha badan – ia dapat melancarkan perjalanan darah, cecair dalam badan dan juga tenaga yang terdapat di dalam badan.
  • Bagi teknik Gua Sha wajah – ia dapat meningkatkan memberi kelegaan, meningkatkan peredaran darah dan mengeluarkan tekanan.

Dengan menggunakan Gua Sha setiap hari, wajah kamu bukan saja dapat kembali cantik terbentuk seperti masa muda remaja. Malah wajah akan menjadi lebih berseri dengan perjalanan darah yang lancar pada wajah!

Berapa Kerap Kamu Perlu Guna Gua Sha?

Jika kamu baru pertama kali menggunakan Gua Sha, kamu mungkin boleh cuba membuat temujanji dengan spa yang pakar atau kamu juga boleh mengurut wajah kamu sendiri menggunakan Gua Sha dengan bentuk yang kamu rasa selesa.

Untuk dapatkan wajah yang runcing dan menarik, disarankan urut wajah menggunakan Gua Sha sebanyak tiga kali seminggu secara konsisten! Untuk mendapatkan bentuk wajah dan dagu yang runcing, lakukan urutan wajah dengan menggunakan Gua Sha.

Bukan itu saja, penggunaan produk penjagaan wajah secara tetap dan konsisten sangat bagus bagi membantu wajah untuk kembali  kelihata awet muda remaja! Cuma kamu perlu elak menggunakan Gua Sha yang telah sejuk pada kulit untuk mengelakan perjalanan darah tersekat.

Bentuk Gua Sha Mana Yang Sesuai Untuk Wajah Kamu?

Nak dapatkan wajah yang runcing, sudah tentulah kamu harus memilih bentuk Gua Sha yang sesuai dengan rangka atau bentuk wajah kamu. Kerana setiap bentuk-bentuk Gua Sha mempunyai fungsi masing-masing mengikut bentuk.

Jadi kalau korang nak dapatkan bentuk wajah yang runcing secara semulajadi, maka Gua Sha adalah kunci rahsia kecantikan kamu.


Like it? Share with your friends!

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Aizat tazia

Emperor

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *