KOMBINASI WARNA MANA YANG MENJADI PILIHAN?WARNA TERSEBUT DAPAT DAPAT UNGKAP SESUATU TENTANG KEPERIBADIANMU


Setiap individu mempunyai wanna kegemaran masing masing. Ini membuatkan mereka memilih atau membeli barang mengikut warna pilihan masing-masing, seperti membeli baju, membeli bag dan sebagainya.

Ada juga sebahagian individu dimana semua barang yang dimiliki olehnya semua berdasarkan warna kegemaran mereka. Ini membuat individu memilih barang yang sesuai mengikut warna kegemaran mereka. Warna tersebut sudah menjadi ciri Khasnya kerana sering tampil bersama warna tersebut.

Berkata mengenai warna, rupanya keperibadian seseorang dapat diungkap melalui warna kegemaran masing-masing. Contohnya, jika anda memilih salah satu warna dari gambar diatas, akan akan mengetau bagaimana keperibadian mengikut warna yang anda pilih.

  1. Biru muda dan violet

Violet menandakan anda berusaha menciptakan situasi yang aman dan nyaman untuk diri dan kawasan sekitar. Anda cenderung memerlukan emosi yang terjaga, terutama secara spiritual. Violet juga menandakan anda adalah orang yang sensitif, penyayang, dan suka membantu orang lain.

Sementara itu, biru muda bermaksud anda ingin menunjukkan kebijaksanaan dan kreativit yang ada pada diri. Anda berusaha menjaga penampilan dan ingin dihargai karena sesuatu yang luar biasa dari diri anda. Selain itu biru muda juga menandakan bahwa anda adalah orang yang cenderung berpikiran tenang.

2. Kuning dan putih

Warna kuning menunjukkan seseorang yang ceria dan menyenangkan. Anda tergolong dalam orang yang cukup kreatif tetapi, pada masa yang sama mempunyai krisis dengan diri sendiri dan orang lain.

Seseorang itu juga cenderung untuk terburu-buru dari satu aktivit ke aktiviti yang lain.

Manakala warna putih menunjukkan seseorang itu menghargai setiap apa jua keadaan yang menimpa dalam hidupnya dan mempunyai pendirian yang tetap.

3. Turquoies dan pink

Warna Turquoise menunjukkan seseorang itu ramah dan mudah bergaul dengan orang sekeliling.

Sementara, merah muda menunjukkan seseorang yang penyayang, baik hati dan peka terhadap keadaan orang lain. Jika anda seorang perempuan, anda mempunyai naluri keibuan yang kuat dan suka merawat orang lain. Anda juga seorang yang romantik dan pemalu.

4. Merah dan biru

Merah menunjukkan seseorang yang mempunyai cita-cita yang tinggi dan seorang yang berdaya saing yang tinggi. Seseorang itu mempunyai banyak hasrat dan berusaha bersungguh-sungguh untuk mengejar impiannya. Tetapi, kadang-kadang anda akan cenderung untuk lebih agresif dan mudah marah.

Warna biru pula menunjukkan seseorang yang mudah mengalah. Ini akan menyebabkan anda mahukan ketenangan dan kedamaian sendiri. Anda juga seorang yang boleh dipercaya. Apabila anda dapat atasi masalah, anda akan lebih tenang dan lebih bertanggungjawab dari sebelumnya.

Sumber: https://hot.liputan6.com/read/4507706/kombinasi-warna-yang-dipilih-ini-dapat-ungkap-sesuatu-tentang-kepribadianmu?medium=dable__desktop&campaign=related_click_6


Like it? Share with your friends!

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
1
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Aniss

Legend

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *