JOM DEKO-DEKO bilik anda! AESTHETIC~


Cakap pasal bilik, semestinya itu lah tempat yang kita selalu habiskan masa disana. Semestinya kita nak bilik kita nampak simple, cantik, selesa, kemas dan menarik kan? So, jom kita deko-deko bilik kita dengan barangan yang murah dan cantik!!

1. RANGKA KATIL

Okay, untuk siapa yang nak deko bilik ala-ala aesthetic-aesthetic tu kan, better pilih yang warna putih dan pattern yang simple. Sebab nak pakai lama kan. Bagi saya simple dan putih boleh membuatkan bilik anda nampak lebih lembut dan sedap mata memandang. Korang boleh check it out dekat shopee/mudah.my. Banyak jugak yang murah dan menarik. RM 100++ ke atas.

2. MEJA STUDY/KERJA & KERUSI

Ada banyak kerusi dan meja yang simple tapi cantik terjual murah di shopee dan mudah.my yang korang boleh check it out kat website tu ya. Set kerusi dan meja pon ada dalam harga RM 100++. Kerusi sahaja pon ada dalam RM 30++.

3. PROPS

Banyak props yang murah yang boleh dibeli di shopee dan menarik. Contohnya macam gambar dekat atas ni. Korang kalau rajin boleh la search-search apa-apa barang yang menarik lagi untuk bilik korang tu ya. Mesti ada yang lebih murah.

4. MEMILIHAN WARNA

Memilihan warna sangat penting dalam mendekorasikan bilik anda. Untuk bilik nampak lebih luas, warna lembut dan cerah lebih sesuai; light grey, baby blue,baby pink, cream, white, baby green. Untuk nampak elegan; warna hitam, navy blue, maroon, dark chocolate, dark grey.

Semoga membantu!


Like it? Share with your friends!

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Damia

Legend

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *