DRAMA Korea yang BEST untuk ditonton pada 2021 ini!


Untuk peminat KDrama pasti tak sabar untuk menonton drama korea yang terbaru ni kan? Jom kita tengok apakah drama korea yang best pada tahun ni!

1. VINCENZO

VINCENZO. Drama Korea yang dibintangi oleh Song Jong Ki sebagai watak hero didalam drama ini. Drama ini berunsurkan ‘Dark Comedy’, ada comedi, romantik, misteri dan keganasan. Siapa yang suka cerita ala-ala mafia hensem-hensem tu boleh lah tengok drama ni. memang best.

2. LOVE ALARM 2

Drama ini mengisahkan tentang satu aplikasi, LOVE ALARM. Aplikasi ini digunakan oleh orang ramai untuk mengetahui ‘crush’ mereka pada jarak tertentu. Untuk lebih memahami jalan cerita yang sebenarnya, anda patut tonton Love Alarm season 1 dan teruskan dengan Love Alarm season 2.

3. Penthouse 2

Penthouse adalah drama yang tengah hangat sekarang ini. Baik anda cepat-cepat tonton drama ni kalau taknak ketinggalan. Sememangnya best dan misteri. Siapa yang minat cerita misteri dan sedih-sedih. Sememangnya patut tengok. Drama penthouse ni ada season 1 tau, siapa yang tak tengok season 1 lagi, pegi la tengok dulu. Mesti terntanya-tanya nanti. Cepat tengok.

4. SISYPHUS : THE MYTH

Sisyphus: The Myth adalah sebuah drama korea yang mengisahkan tentang seorang jurutera bijak yang bernama Han Tae-Sul, yang cuba untuk mengungkapkan kebenaran di sebalik kematian abangnya dan misteri seorang wanita bernama Kang Seo-Hae yang berulang-alik untuk membantunya menyelamatkan dunia dari bahaya yang akan berlaku.

5. SUNBAE, DON’T PUT ON THAT LIPSTICK

Drama ini mengisahkan tentang seorang wanita bernama Yoon Song-Ah yang bekerja sebagai seorang pemasar barangan kosmetik untuk sebuah jenama kosmetiknya sendiri. Sementara itu, Chae Hyun-Seung iaitu rakan sekerjanya tertarik kepadanya dan cuba untuk menjalinkan hubungan romantik dengannya tetapi ditolak olehnya kerana dia tidak mahukan lelaki muda. Drama ini berunsurkan romantik dan comedi. Sesiapa yang minat dengan drama-drama romantik ni boleh la tengok drama ni. Memang sesuai untuk korang.

Selamat menonton drama!!

Sumber: remaja blog, dramalist


Like it? Share with your friends!

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win
Damia

Legend

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *