Bosan? Asyik tengok fon je? JOM try baca buku ni, mesti tak bosan dah


Sekarang dah tak ramai baca buku dah kan? Kerana semua benda hanya ada dihujung jari sahaja. Tapi ini tidak bermakna korang tak payah baca buku offline dah, banyak tau buku-buku best yang terjual di kedai buku yang mungkin korang tak tahu. Jom kita tengok buku apa yang menarik untuk dibaca…

GURU AINI

Buku ini mengisahkan tentang Kecintaan seseorang terhadap dunia sains dan Matematik, disamping itu mempertahankan idealismenya dalam mengajar anak-anak mengenai Matematik.

Buku ini dikarang oleh Andrea Hirata yang mengusungkan tema dunia pendidikan Tanah Air.

KACAU

Buku ini merupakan novel yang bergender seram dan juga bestseller, sebab tahap seram dia tu sampai meremang bulu roma anda. Siapa yang memang sukakan novel dan cerita yang seram-seram, boleh lah dapatkan novel ini di kedai buku berdekatan rumah anda ya.

PANDANGAN DARI TUDOR CITY, NEW YORK

Buku ini merupakan hasil karya Tan Sri Abdullah Ahmad. Buku ini merangkumi himpunan tulisan-tulisan beliau dalam akhbar Utusan Malaysia semasa beliau menjadi Duta Khas Malaysia ke Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB). Buku ini juga mengandungi banyak fakta menarik.

TRILOGI JANGAN BACA NOVEL NI

Jika korang jenis yang sukakan novel yang aneh-aneh, buku ini sememangnya sesuai untuk korang. Buku ini juga ada kemisteriannya yang tersendiri, jadi anda memang takkan rasa bosan lagi.

HOW TO WIN FRIENDS AND INFLUENCE PEOPLE

Buku ini merupakan bestseller yang mempengaruhi pelbagai orang terkenal seperti Warren Buffet dan Charles Manson. Buku ini juga banyak menjelaskan banyak wawasan dan tips yang berguna untuk berjaya berinteraksi dengan sesama dalam bisnes maupun kehidupan seharian.

THE FOUR WINDS

Buku ini adalah hasil karya Kristin Hannah dan mengisahkan tentang seorang wanita bernama Elsa Wolcott yang berusaha keras dalam membesarkan dua anak di dalam kebun yang penuh dengan emosi dan ujian.

Semoga bermanfaat untuk anda!

Credit: Tokopedia blog, sayapenjuangbahasa.blogspot, The Bibliofile blog


Like it? Share with your friends!

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Damia

Legend

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *