5 sifat wanita seksi di mata lelaki


Seksi, sangat subjektif. Seksi boleh dinilai dalam pelbagai bentuk. Bukan hanya bentuk tubuh, seksi juga boleh diungkap dari segi percakapan, gerak tubuh atau juga keyakinan yang ada dalam diri seseorang itu.

Kebanyakan lelaki memang suka wanita seksi tetapi seksi yang bagaimana menjadi pilihan mereka? Mungkin fakta di bawah adalah seksi yang dimaksudkan lelaki.

1. Wanita yang yakin terhadap diri sendiri

Bukan semua orang ada keyakinan terhadap diri sendiri. Wanita yang mempunyai sifat ini adalah seseorang yang berharga. Dari sifat yakin itu akan menyerlah ke penampilannya. Inilah yang menjadikan wanita itu seksi dan menjadi penarik buat lelaki.

2. Wanita yang menggembirakan

Hidup ini penuh dengan tekanan dan lelaki tentu sahaja ingin relaks bila bersama wanita kesayangannya. Wanita yang sentiasa menggembirakan, suka berjenaka dan sentiasa menyenangkan adalah seksi bagi sesetengah lelaki.

3. Wanita yang sentiasa sibuk

Pelik bukan tetapi kadang-kala inilah realitinya. Ada lelaki yang menganggap wanita yang sentiasa sibuk itu seksi. Sibuk dengan kerjaya, hobi dan aktiviti hujung minggu. Mungkin bagi lelaki, wanita seperti ini penuh dengan wawasan dan itu adalah seksi.

4. Wanita yang kuat

Lelaki suka wanita yang mempunyai sifat kuat menghadapi apa juga masalah yang dihadapi. Wanita yang kuat akan menepis perkara-perkara yang membebankan buat lelaki. Wanita seperti ini mempunyai prinsip dan nilai-nilai dalam hidup.

5. Wanita yang bahagia

Walau ditimpa masalah tetapi dia tetap merasa bahagia dan bersyukur. Wanita ini tidak mudah mengeluh dan merasa sentiasa bahagia dengan cara hidupnya. Bagi lelaki wanita seperti ini boleh diharap dan seksi dalam mengharungi kehidupan yang mencabar. Wanita seperti ini juga menjadi dambaan ramai lelaki.


Like it? Share with your friends!

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Aizat tazia

Emperor

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *