5 NEGARA yang menarik untuk bercuti.


Banyak negara yang menarik di atas muka bumi ini yang boleh kita melancong bersama keluarga atau TRAVEL ataupun bercuti untuk menenangkan fikiran, berehat dan membeli-belah.

Ini adalah 5 negara yang menarik untuk percutian anda:

Turki

Turki adalah antara negara yang menarik untuk dikunjungi lagi-lagi untuk siapa yang baru sahaja berkahwin. Di Turki terdapat banyak tempat menarik yang dapat dilawati, contohnya seperti Istanbul. Istanbul adalah satu tempat bersejarah dan mempunyai keunikannya yang tersendiri. Malam yang cantik dan penuh dengan cahaya yang mempersonakan anda.

Kredit: TRT Melayu blog

South Korea

Sebut sahaja South Korea, semestinya peminat kdrama dan kpop sangat mengetahui negara ini dan banyak tempat-tempat yang menarik di negara ini yang dapat kita lawati. Misalnya, Jeju Island. Tempat tersebut sangat sesuai untuk siapa yang ingin menenangkan diri dan inginkan kawasan yang jauh dari kesibukan dunia.

New Zealand

New Zealand adalah negara yang penuh dengan kehijauan yang sangat segar dan menenangkan. Negara ini sememangnya sesuai untuk sesiapa yang suka kepada alam semulajadi dan jauh dari kesibukan kerja dan juga jauh dari tempat yang penuh dengan bangunan-bangunan. New Zealand juga banyak tempat-tempat yang boleh dibuat percutian yang aktif seperti Sky Tower, dan Lake Taupo.

Kredit: TRAVEL blog

Thailand

Thailand juga terdapat banyak tempat-tempat yang cantik. Contohnya, Phi Phi Island. Phi Phi Island adalah pulau yang sangat cantik yang menarik untuk dilawati beramai-ramai. Menaiki bot untuk melawati kawasan di atas air.

Norway

Norway adalah sebuah negara yang terletak dalam negara Skandinavia yang berlokasi di utara Eropah dari segi geografinya. Bagi sesiapa yang sukakan ketenangan dan kecantikan. Inilah tempat yang anda cari-cari selama ini. Untuk pengetahuan anda, norway adalah antara negara yang terkenal dalam kalangan pelancong.

Kredit: ammboi blog

Semoga bermanfaat!


Like it? Share with your friends!

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win
Damia

Legend

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *