4 Benda yang perlu ada ketika TRAVEL.


Untuk sesiapa yang suka travel semestinya sudah tahu apa barang yang perlu bawa dan apa yang tidak perlu dibawa. Ini kerana, apabila kita mahu travel ke luar negara, semestinya kita mahu bawa sesuatu yang mudah untuk kita bawa kemana-mana dan tidak menyusahakan kita nanti disana. Jadi, mari kita lihat apakah barang-barang yang perlu ada semasa travel anda nanti.

Antaranya…

TOILET COVER PAD

Sesiapa yang memang mengutamakan kebersihan pastinya sangat memerlukan ini ketika travel. Ini kerana tidak semua tandas kat luar negara itu bersih, so kene sediakan payung sebelum hujan. Takut-takut dah sembur air dekat cover toilet tu pon still ada kotor juga, jadi ini untuk mengelakkan daripada jangkitan kuman terus contact dengan kulit kita.

PORTABLE REFILLABLE TRAVEL BOTTLE 4 IN 1

OK..Portable Refillable bottle ni memang bagus untuk traveller. Kerana anda tak perlu nak susah-susah ambil satu-satu botol refill tu untuk guna. Portable ini akan memudahkan anda nanti dengan hanya pusing dan tekan sahaja dekat botol mana satu yang anda nak guna. Dalam tu dah ada 4 empty botol (100 ml) untuk diisi.

Sesuai untuk letak:

-Lotion -Sabun -Shampoo -Facial cleanser -Moisturizer

RESEALED VACUUM BAG

Yang ini sangat-sangat berguna untuk anda yaang suka bawa baju yang banyak, nak pergi travel kan? So vacuum bag ni boleh mengempiskan baju-baju anda yang tebal-tebal tu. Vacuum dia hanya dalam rm 2-5 sahaja dan vacuum bag dia ada pelbagai saiz. Boleh check it out in shopee ya~~

PORTABLE HANGER

Penyakut baju juga tak kurang pentingnya ketika travel ya. Nanti nak sakut-sakut baju ke apa ke dekat hotel tu tak cukup pula penyakutnya. So, dengan ini kita boleh la guna time tu nak sakut apa-apa yang patut. Lagi pula penyakut ini boleh dilipat dan jimat ruang. Hanya RM 1 sahaja satu. Sangat membantu tau hanger ni.

Credit: Ben Amir Izzat


Like it? Share with your friends!

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win
Damia

Legend

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *